Press: Svenska pressreleaser: 11 November 2011
KMR

JU MER PSYKIATRI DESTO GALNARE BLIR SAMHÄLLET
2011-11-11


Psykpiller ökar våldsfrekvensen

Ett märkligt men förbisett fenomen är att ju mer psykiatriska droger skrivs ut – desto sjukare tycks befolkningen bli. Idag hävdar psykiatriker att över hälften av jordens befolkning kommer att bli psykiskt sjuka – och naturligtvis i behov av psykdroger. Men det verkar inte som någon bli bra av kemikalierna ¬¬– tvärtom. Det är inte mer psykiatri vi behöver – vi behöver satsa på bra alternativ.

Här är några effekter av psykiatrin i samhället:

• Var femte mördare i Stockholm har fått psykiatrisk vård innan de begår brott, enligt en undersökning som presenterades i DN nyligen. De hade fått piller och sedan släppts hem. Polisen är upprörd och menar att många mord kunnat undvikas.
http://www.dn.se/sthlm/mord-hade-kunnat-undvikas-brister-inom-psykvarden

• KMR har ett flertal gånger visat att så gott som alla vansinnesdåd framkallats av psykiatrisk behandling. I synnerhet med psykdroger. Kannibalen från Skara, Mannen från Orust som dödade sin dotter, Mijailovic som mördade Anna Lindh samt flera liknande fall har alla skapats av psykiatrisk behandling med droger.
http://www.kmr.nu/pressrel_2011_05_21-bollnasmordet-tonaringar-pa-vansinniga-mangder-psykiatriska-droger.htm

• 10 skolungdomar plus sex andra personer sköts ihjäl i Tyskland den 11 mars 2009; 10 sköts ihjäl i Alabama, USA några dagar innan. Sammanlagt 20 skolungdomar och skolpersonal sköts ihjäl i Finland 2007 och 2008 och närmare ett sextiotal har sammanlagt skjutits ihjäl i USA. Det ÄR de psykiatriska drogerna som ligger bakom.
http://www.kmr.nu/pressrel_2011_01_22-vad-orsakar-skolskjutningar.htm

• I 25 år har KMR hävdat att psykdrogerna framkallar sanslöst våld. En studie som tidningen Time tar upp visar att Prozac, som vi kallade "mördarpiller" redan 1988, ökar risken för våld med elva gånger. Genomsnittet för de flesta psykdrogerna är åtta gånger större risk. För ADHD-drogerna är det 9,6 gånger.
http://www.kmr.nu/pressrel_2011_01_09-tidningen-time-bekraftar-kmr-psykiatrins-droger-orsakar-det-sanslosa-valdet.htm

• En av två i Sverige som begår självmord har varit i kontakt med psykiatrin innan självmordet och 86 procent av de som begått självmord har fått psykofarmaka innan.
http://www.kmr.nu/pressrel_2011_04_10-varannan-som-begar-sjalvmord-har-varit-i-kontakt-med-psykiatrin.htm

• Människor som använder antidepressiva utsätter sig för dubbelt så stor risk att återigen drabbas av en allvarlig depression. Forskarna analyserade resultaten av ett flertal tidigare studier (en meta-analys) och kom fram till att patienter som använde antidepressiva medel är långt mer benägna att drabbas av en ny svår depression än de som inte använde det. Dessutom förblev de deprimerade längre, kom forskarna fram till.
http://www.kmr.nu/pressrel_2011_08_21-antidepressiva-forlanger-depression-och-orsakar-fler-aterfall.htm

• I flera decennier har vi fått höra att för låg serotoninhalt är orsak till depressioner. I senaste Läkartidningen uppmanar forskaren Shari Mulinari vid Lunds universitet läkemedelsbolagen och läkarna att sluta ljuga under rubriken: "Varför fara med osanningar om depressioners orsaker?". Han skriver: "Faktum är dock att den så kallade serotoninhypotesen trots år av idog forskning, bland annat i Sverige, aldrig kunnat bevisas.
http://www.kmr.nu/pressrel_2011_09_21-sanningen-om-antidepressiva-medel-myten-om-serotininhalten-avslojad.htm

• Personer som får psykiatrins tunga droger, främst antipsykotika, dör 16-25 år tidigare än genomsnittsbefolkningen. Det är forskare i Australien som undersökt livslängden för psykiskt sjuka. Undersökningen har publicerats i The Lancet som starkt kritiserar psykiatrins urgamla behandlingsmetoder. Flera andra undersökningar bekräftar detta.
http://www.kmr.nu/pressrel_2011_02_25-patienter-dor-16-25-ar-tidigare-av-psykdroger.htm

• Förtidspensionerna är en politisk katastrof, säger socialförsäkringsminister Ulf Kristersson. Högern skyller på vänstern och vänstern på högern. Men det är ingen politisk katastrof, det är en psykiatrisk katastrof som ligger bakom den rekordhöga förtidspensioneringen av unga. 75 procent har nämligen en psykiatrisk diagnos, bland annat ADHD.
http://www.kmr.nu/pressrel_2011_02_11-psykiatrin-bakom-fortidspensionar-av-unga-75-har-en-psykiatrisk-diagnos.htm

• Norska staten satsade 24 miljarder på psykiatrin. Fick 70 000 tvångsintagningar. Man behöver bara kasta en blick västerut. I Norge sker nu det ena avslöjandet efter det andra om psykiatriska övergrepp. Ju mer pengar man satsar desto värre blir situationen. Även i Sverige råder samma situation där Riksrevisionsverket förkastat statligt stöd.
http://www.kmr.nu/pressrel_2010_02_14-norska-staten-miljarder-psykiatrin-tvangsintagningar.htm

• Det går en epidemi av psykiska sjukdomar över världen. I USA, där allt är värst, har folk med handikappande mentala sjukdomar med rätt till understöd, ökat med två och en halv gång mellan 1987 och 2007 – från 1 på 184 amerikaner till 1 på 76. För barn är det ännu värre. Ökningen är 32- faldig. På Gotland har 6 procent av alla barn mellan 10-14 år fått ADHD-diagnos och amfetamin.
http://www.kmr.nu/pdf/en-epidemi-av-mentala-sjukdomar.pdf

Den svenska regeringen är fullständigt naiv om den tror att mer pengar till psykiatrin kommer att avhjälpa problemen inom psykiatrin. Vi behöver mindre psykiatri – och mer satsningar på alternativ.

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

Copyright © 2011 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.