Press: Svenska pressreleaser: 30 Januari 2015

KMR

Psykiatrins Trojanska häst inom militären –
tre massmord på ett år

2015-01-30

Den amerikanska regeringen spenderade 4 miljarder dollar (32 miljarder kr) för behandling av soldaters psykiska hälsa mellan 2007-2012.
Fotot ovan visar ransonen av två veckors psykdroger som en soldat fick före han begick självmord. Han är inte ensam. Dessa psykdroger har officiella varningar om självmord & mordiska tankar, mani, psykos, hallucinationer och död. Skall soldater verkligen få det?

En 35-årig veteran från Irakkriget mördade nyligen sex medlemmar av sin närmaste familj. Det är det tredje massmordet som begåtts av militärer på lite mer än ett år. I april förra året sköt en annan militär ihjäl tre och skadade 16 på Ft. Hood i USA. I slutet av 2013 sköt en annan militär ihjäl tolv personer och skadade åtta på Washington Navy Yard. Alla tre hade fått psykiatriska droger i form av antidepressiva och antipsykotika innan morden, en hade fått en experimentdrog mycket snarlik ecstacy.

Idag utsätts soldater över hela världen av en spärreld av psykiatriska droger. I synnerhet i USA där regeringen spenderade 32 miljarder kronor på psykiatrin på bara fem år, från 2007 till 2012 – och säkerligen ett antal miljarder till under följande år. Så gott som alla pengar gick till psykiatriska droger – även kallade mediciner.

År 2013 meddelade amerikanska försvarsdepartementet att antalet militära självmord under 2012 hade överskridit dödade i strid med i genomsnitt ett självmord om dagen. Från 2009 till 2012 dog fler amerikanska soldater genom självmord än i trafikolyckor, hjärtsjukdomar, cancer och mord – tillsammans.

En månad senare rapporterade amerikanska Department of Veterans Affairs (VA) att det dessutom begicks 22 självmord om dagen, bland veteraner. Och självmordsfrekvensen är inte mindre fruktansvärd i andra länder. Under 2012 begick fler brittiska soldater och veteraner fler självmord än vad som dödades i strid. Vi har också sett hur psykiatrin på senare tid försökt komma in i militären i Sverige.

Officiellt så är en av sex militärpersonal (alltså inte bara stridande) på minst en psykiatrisk drog i USA. Inte sällan upp till sex olika droger med otroliga – officiella – biverkningar som framkallar plötslig död, självmord, paranoia, vanföreställningar, aggressioner, våld och mord. Vi har sett effekterna.

”Föreställ er att framkalla detta bland män och kvinnor som är kraftigt beväpnade och under stress”, sade psykiatriker Peter Breggins som anlitats av armén som expert. Han är starkt kritisk mot den massiva nerdrogningen inom armén.

Under de senaste 3-4 åren har det förekommit en mängd sanslösa våldsincidenter förutom de tre ovanstående:

  • Tolv soldater arresterades för att ha format ett ”mördarteam” som slumpmässigt sköt och bombarderade civila. De använde en ”cocktail” av psykiatriska droger.
  • En sergeant hade plötsligt öppnat eld mot civila bönder utan anledning december 2012. 16 dog. Han fick psykiatrisk ”behandling” innan.
  • Jose Barco hyllades som hjälte efter att ha räddat sina kamrater under en självmordsbombning. Idag sitter han fängslad nästkommande 52 åren för mordförsök. Han fick sammanlagt nio olika psykdroger.
  • Bara från Fort Carson, Colorado, så har 18 soldater blivit åtalade för mord, massaker eller mordförsök sedan kriget startade, och 36 har begått självmord.

Navy Times rapporterar att psykiatriska droger har ökat skyhögt bland militärpersonal och att våldsamt beteende ökar lika mycket. Det ”lugnande” medlet Xanax ökade med 72 procent. Men nu börjar militärerna reagera. 

– Jag är ingen läkare, men något inom mig säger att ju mindre vi skriver ut av dessa saker, desto bättre kommer det att bli, sade general Peter W Chiarelli, vice personalchef för armén, i New York Times.

Stimulantia, antidepressiva, antipsykotika, lugnande medel och smärtstillande är det nya "bränslet" för soldater. Medan tanken på att skicka medicinerade soldater i strid var otänkbart bara för ett par decennier sedan, så är det idag status quo. Och kostnaden i människoliv har aldrig varit mer tragisk.

Militären har blivit attackerad inifrån – i namn av hjälp.

  1. http://www.army.mil/-news/2010/07/28/42934-army-health-promotion-risk-reduction-and-suicide-prevention-report/index.html?
  2. http://www.nytimes.com/2011/02/13/us/13drugs.html?_r=2&nl=todaysheadlines&emc=tha3?
  3. http://www.earthtimes.org/articles/show/fred-a-baughman-jr-md,1312839.shtml
  4. http://www.opednews.com/articles/1/Are-Soldiers-Suicides-Caus-by-Martha-Rosenberg-101015-973.html?
  5. http://wvgazette.com/News/201008120975?
  6. http://healthland.time.com/2011/01/07/top-ten-legal-drugs-linked-to-violence/

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten